söndag 22 september 2013

10 sätt att motivera dig själv att träna!

För vissa människor är det livet, för andra en mardröm. Oavsett hur ditt förhållande till träning är, så är det viktigt att träna för att må bra och hålla hälsan på topp. Fysisk aktivitet stärker immunförsvaret och ger dig bra humör. Alltså en hel massa fördelar. Men hur gör man då om träning bara känns som en tung börda? Om bara tanken på att snöra på sig skorna och springa ett varv i parken får dig att känna dig utslagen, hur gör man i sådana situationer...?
Jag har tänkt sammanfatta tio punkter om hur jag motiverar mig själv att ta mig i kragen för att träna. Jag hoppas att även du kan få hjälp av dessa!
1. Musik i öronen!
Testa dig fram för att se vilken musik som passar dig bäst. Enligt vissa forskare presterar man bättre under ett träningspass med musik man blir arg av. Jag brukar lyssna på tempofylld musik som jag blir peppad av, t.ex. av Avicii!
2. Snygga kläder
Inget kan få mig så peppad som att ta på mig träningskläder som jag känner mig snygg i. En omöjlighet att se bra ut när man tränar, då kan i alla fall kläderna få se bra ut.
3. Tänk positivt!
Tänk på hur duktig du faktiskt är, och hur bra du kommer att må efteråt, stoltheten av att du faktiskt pallrade dig iväg.
4. Var målinriktad
Har du tänkt springa fem kilometer? Ge dig då inte efter halva vägen! Framgång kommer efter motgång.
5. Inget måste
Tänk inte att det är något måste, utan tänk på att du faktiskt gör dig själv en tjänst.
6. Unna
Unna dig själv något efter att du slutfört träningen. Vad är det du föredrar mest? Läsa ditt favoritmagasin, se ditt favoritprogram på tv, tillaga en god måltid eller kanske unna dig en bit choklad?
7. Bli peppad av citat
Samla på dig citat som får dig att peppas i din träning. Ett som jag peppas mycket av är "Om ett år kommer du att önska att du började träna idag!".
8. Tänk på dig själv
Känn dig inte värdelös efter att ha sett vännens statusuppdatering på Facebook om hur bra det gick för hen på gymmet, bry dig inte om alla andra är bättre, satsa istället på dig själv, utmana dig själv, tävla mot dig själv!
9. Inspireras
Läs träningsböcker, bloggar och tidningar som du kan inspireras och motiveras av. Kan andra så kan du!
10. Skriv!
Skriv ner dina framsteg, resultat och utvärdera dessutom gärna varje träningspass! Det gör att du enkelt kan se hur träningen har förändrat ditt liv och din vardag och vad du bör satsa på härnäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar