torsdag 9 maj 2013

10 sätt att "hotta" upp din outfit!

Du tar på dig kläderna på morgonen. Redo för jobb eller skola. En snabb koll i hallen innan du ska ta klivet ut ur ytterdörren. Det är då du ser det. Du ser tråkig ut, som en mapp i din dator som blivit kallad ”namnlös”. Men du har inte tid att byta kläder, så du slänger dig ut genom dörren för att hinna i tid.
 
Känner du igen dig? Det gör jag ibland. Därför har jag gjort en lista med 10 sätt för att ”hotta” upp din normalt tråkiga outfit. Tycker du redan att har kreativa outfits? Inga problem, läs ändå, inspireras och kommentera dina egna synpunkter!

1.       Stoppa i, rulla och vik upp
Låt inte bara tröjan hänga som den är, eller byxorna sitta som de gör. För att göra din outfit mer intressant, testa med att stoppa i tröjan i byxlinningen, rulla upp ärmarna och vik upp jeansen. Dessa små detaljer gör stora förändringar åt en simpel look.

2.       Skärp dig
Har du en tunika passar det utmärkt att ha ett skärp som markerar midjan. Välj själv utifrån vad som passar dig om du vill ha ett brett eller smalt skärp. Till byxorna är det supersnyggt med ett skärp i läcker färg eller annorlunda mönster när du har din tröja istoppad.

3.       Smycken gör susen
Ett statement-smycke ger varje rätt matchad outfit stilpoäng, medan enkla smycken höjer din redan välutvecklade look till skyarna. Det är upp till dig om du följer ”less is more” eller ”more is more”.

4.       Lagra
Bär kläderna lager på lager. Kör du på den klassiska jeans plus t-shirt-outfiten? Kanske har du en väst i garderoben som kan komma till användning i så fall? För den som inte föredrar västar kan jackor vara ett annat knep. Om det inte är för varmt, varför inte byta ut den tråkiga koftan mot skinnjackan?

5.       Accessoera mera
En hatt, ett par solbrillor, en mössa, den perfekta väskan… Listan med accessoarer som är perfekta för att förhöja en outfit kan göras lång.

6.       Byt ut!
Byt ut enkla plagg som du har många av, t.ex. hudfärgade strumpbyxor mot färgade, enfärgade mot mönstrade, osv… Genom att byta ut sådana saker lyfter du enkelt din tråkiga outfit!

7.       Rak i ryggen!
Att du känner dig självsäker i din outfit är A och O. Utan självförtroende får du ingen bra kroppshållning, och då blir hela outfiten ful automatiskt… Ta därför bara på dig kläder som du känner dig säker i, för det lyser tydligt igenom!

8.       Huvudsaken
Något som gör mycket för outfiten är din frisyr! Skillnaden mellan utsläppt och uppsatt hår är enorm! Med en söt uppsättning kan du enkelt ändra din look.

Tips! Googla efter tutorials på håruppsättningar så hittar du massvis av steg-för-steg-beskrivningar på söta frisyrer!

9.       Kopiera och förbered
För att slippa morgonens stress i klädväg, kan det vara bra att förbereda sig kvällen före. Vad gör man då om kreativiteten i hjärnan redan sover? Lugn, besök en modeblogg, det kan vara bra att kolla ut en favoritblogg så du vet vilken du bör besöka. Kolla sedan outfits där, och när du hittar en du gillar, försök att kolla om den går att kopiera rakt av? Säkerligen har du liknande kläder i din egen garderob. Vips, du har en trendig outfit rakt framför näsan!

10. Anpassa dig
Du vet själv vad din vardag kräver av dig, om det finns förbud mot skor, ”huvudbonader”, jackor, smycken, osv… Om du inte får lov att bära skor, varför då göra skorna till hjärtat i din outfit? Anpassa alltså din outfit efter hur din vardag ser ut, en måndagsoutfit och en söndagsoutfit kan för två olika människor se vitt skilda ut.


Mitt råd är att du ställer dig framför spegeln när du har tid, för att sedan testa alla de här knepen. Förhoppningsvis kommer du att hitta nya kombinationer som du gillar, och då kan du hänga de som en färdig outfit i garderoben.  Fotografera även dina favoritlooks för att ha en ”bildbank” att hämta inspiration utav.

2 kommentarer: