söndag 5 maj 2013

Trendrapport sommarskosäsongen 2013

Sommaren närmar sig med stormsteg, och för den som inte har hunnit införskaffa sig ett par sommarskor börjar tiden bli knapp. Vi vill matcha våra solbrända ben med sommarens hetaste skor. Ett par skor som passar på både jobb och fest. För att riktigt slå till på drömkapet kanske Du vill ha koll på trenderna?

Hela våren har varit full av svartvita influenser, vilket även ger resultat på sommarens skomode. Annorlunda detaljer, som en randig klack, är det som hissar trendflaggan i topp. En annan trend som hållit i sig är den metalliska. Vi har kunnat se metalliska inslag nästintill överallt. Från helmetalliska rosa trenchcoats med ursprung Burberry, till lite diskretare saker som väskor och skor.

Om vi mer ska fokusera på mönster och färger (mycket färg = high fashion), så är det mycket neonfärgat, blommigt, naturfärgat och djurmönstrat som gäller. De leopardmönstrade snörskorna tycks just nu aldrig gå ur tiden.

Skomodeller är allt från broguesinspirerade snörskor och loafers till pumps med låg klack, eller för den som vill dra på rejält, decimetershöga stilettklackar. För den mer sportige är sportskon med ”inbyggd” kilklack, alltså en klack som man inte lägger märke till vid första ögonkastet, ett bra alternativ.

Som sagt, i klackväg finns det många valmöjligheter. Både stilettklackar, låga klackar och framförallt stadiga, grova klackar känns rätt nu. Skor med platå, vilket numera också finns i sneakersvariant, ger även dem dig full pott.

Sist, men inte minst, till detaljerna… Två detaljer syns väldigt mycket på årets sommar skor. Den ena är t-slejfen, den andra, och viktigaste, detaljen i sommar är vristremmen! Helst bred och utmärkande, exempelvis i metall. Har du en vristrem på dina skor i sommar, då kan du gå säker!


Bilder till denna trendrapport kommer i enskilda inlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar